Klachtenregen Neckermann.com

Neckermann.com blijft problemen houden met het leveren van bestellingen. Volgens het digitale klachtenkompas van de Consumentenbond, zijn er het afgelopen jaar bijna vijfhonderd klachten ingediend over Neckermann.com. Bestellingen die deels of helemaal niet worden geleverd, terugbetalingen die achter blijven en een klantenservice die onbereikbaar is, zijn enkele van de veelvoorkomende klachten, meldt het AD.

Neckermann.com erkent de problemen en legt de schuld bij leveranciers die artikelen veel later hebben geleverd dan beloofd. Neckermann geeft aan dat de grootste problemen binnen een paar weken zijn verholpen. “Helaas zijn er vanuit verschillende kanten tegelijk een aantal dingen misgelopen. Een van onze leveranciers had een levertijd beloofd van 4 tot 6 weken, die uiteindelijk werd aangepast naar ruim 14 weken. Van een andere leverancier hebben we een A-keus partij gekocht, die bij ontvangst B-keus bleek te zijn. Een groot deel van deze leveringen hebben we dus niet kunnen versturen,” zegt een woordvoerder namens Neckermann.com. Neckermann.com laat via de mail weten dat vanwege enorme drukte en tijdelijke onderbezetting door vakanties en ziekte, het besluit is genomen om vragen niet telefonisch te beantwoorden maar te verwijzen naar mailadressen. “Telefonische afhandeling vergt meer tijd, via de mail kunnen we sneller en efficiënter reageren”. De woordvoerder meldt dat deze producten direct zijn aangepast of zijn verwijderd van de site. Neckermann.com verwacht dat de (betalings)achterstand binnen 14 dagen is verholpen.

De Consumentenbond laat weten dat zij Neckermann.com al langer in het vizier hebben. “Het is niet de eerste keer dat we klachten krijgen over deze webshop, alhoewel er de laatste weken sprake is van een piek. Elke dag is het raak, het gaat daar echt niet goed’”, aldus Joyce Donat, woordvoerster van de Consumentenbond. “Dit bedrijf heeft een lange historie van problemen, ze zijn onder meer failliet gegaan. Sinds 2017 bestaat de huidige webshop. De directie heeft begin dit jaar beterschap beloofd, maar kennelijk slaagt ze er niet in de boel onder controle te krijgen.” Donat raadt consumenten aan een klacht in te dienen op het klachtenkompas van de Consumentenbond. “We zien dat Neckermann daar wel redelijk vlot op reageert en de terugbetaling regelt.’”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0