Kledingwinkels ondervinden omzetdaling in september 2023

Kledingwinkels ondervinden omzetdaling in september 2023

In september 2023 hebben kledingwinkels in Nederland een uitdagende maand beleefd, waarin de omzet met 2,4 procent is afgenomen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar, volgens recente gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Hoewel de detailhandel in het algemeen een groei van 3,1 procent in omzet heeft genoteerd, heeft de kledingsector een krimp ervaren. Het verkoopvolume daalde met 6,4 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

In september was de online omzet 0,9 procent lager dan in dezelfde maand in 2022. Hoewel webwinkels, met hun focus op online verkoop, een toename van 4,7 procent in omzet zagen, is het belangrijk op te merken dat kledingwinkels en andere winkels in non-foodartikelen online verkoopdalingen ervoeren.

Drogisterijen en winkels in recreatie-artikelen boekten in september winst, terwijl kledingretailers en winkels in schoenen en lederwaren te maken kregen met omzetverlies. non-foodartikelen, consumentenelektronica en kledingwinkels lager dan het voorgaande jaar.

Bron: CBS

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0