Koenig Leatherwear in uitstel van betaling

KoenigHet Duitse Koenig Leatherwear bevindt zich sinds 24 juni in uitstel van betaling. De fabrikant van onder meer het merk Trapper, dat in Nederland vertegenwoordigd wordt door Loek de Kleijn Trading, blijft voorlopig open. De orders voor het najaar 2016 worden uitgeleverd. Daarna beschikt het bedrijf niet meer over eigen middelen. Er wordt naar een nieuwe investeerder gezocht.

De Kleijn zegt dat Trapper het in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk op zich prima deed. “De afgelopen jaren stonden wel de gemiddelde prijzen onder druk, maar in aantallen stuks heb ik meer verkocht”, zegt hij. Volgens De Kleijn liep Koenig vooral door tegenvallende omzetten in het Oostblok en Rusland enorme klappen op. Het bedrijf was daar actief met kleding van zeer hoogwaardige ledersoorten. Die markt is volledig ingestort, aldus De Kleijn.

Het wegvallen van een zomercollectie 2017 van Trapper vangt De Kleijn op met een collectie van het merk Wellington. “Die hebben tien modellen beschikbaar speciaal voor de Nederlandse markt. Daar wordt tot nu toe door retailers goed op gereageerd”, zegt De Kleijn.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0