Lancering eerste collectie van OLYMP en Boris Herrmann

Lancering eerste collectie van OLYMP en Boris Herrmann

In een recente samenwerking hebben de Duitse professionele zeiler Boris Herrmann en het modebedrijf OLYMP hun eerste gezamenlijke kledingcollectie gelanceerd. De collectie, genaamd “All Nature”, benadrukt duurzaamheid door volledig gebruik te maken van natuurlijke materialen afkomstig van hernieuwbare grondstoffen, zoals 100 procent gecertificeerd biologisch katoen en linnen, corozo knopen en naaigaren van katoen en cellulosevezel, meldt Olymp.

Deze zeven-delige collectie, die deel uitmaakt van de High Summer Collectie 2024, omvat drie overhemden, twee T-shirts, een poloshirt en een sweatshirt, vervaardigd volgens de Global Organic Textile Standard (GOTS). Het gebruik van uniforme natuurlijke materialen verhoogt de recyclebaarheid van de producten en ondersteunt OLYMP’s streven naar een circulaire economie, zegt het merk.

Mark Bezner, eigenaar en CEO van OLYMP, benadrukt de toewijding van het bedrijf aan duurzaamheid: “We hebben de afgelopen jaren een zeer consequente koers gevolgd op het gebied van duurzaamheid en hebben al grote vooruitgang geboekt. Met onze eerste collectie benadrukken we niet alleen het verantwoordelijke ontwerp van ons assortiment, maar creëren we ook een nieuw baken voor duurzaamheid.”

Boris Herrmann, ambassadeur van het ambitieuze programma en schipper van Team Malizia, staat bekend om zijn inzet voor klimaatbescherming.. Zijn samenwerking met OLYMP onderstreept de gezamenlijke inzet voor milieubewust produceren.

Deze en volgende collecties zijn onderdeel van het “Green Choice” duurzaamheidslabel van OLYMP, dat in herfst 2021 werd gelanceerd om producten te identificeren die bijzonder milieuvriendelijk zijn. Het doel van OLYMP is om tegen 2025 het volledige assortiment om te zetten naar Green Choice, een duurzaamheidslabel van het merk. Momenteel voldoet al 80 procent van de producten aan dit criteria.

Bron: Olymp

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0