Leveranciers V&D zoeken meer bewijs

De voormalige leveranciers van V&D hebben nog onvoldoende belastend materiaal gevonden om een juridische procedure tegen Sun Capital en de voormalige bedrijfstop te kunnen opstarten. De advocaten van de leveranciers hebben meer tijd nodig om te onderzoeken of een rechtszaak haalbaar is, meldt het Financieele Dagblad.

Miljoenen schade

Bijna honderd leveranciers meldden zich na het faillissement van het warenhuis bij brancheorganisatie Modint om geleden schade te verhalen. Ze voelen zich misleid omdat hen afgelopen zomer is toegezegd dat Sun de financiering voor de komende vier jaar zou garanderen. De betrokken leveranciers zeggen miljoenen schade te hebben opgelopen. Verschillende partijen zeggen dat V&D kort na de garantie van financiering extra veel bij hen bestelde. De leveranciers gingen hier mee akkoord omdat de warenhuisketen hen verzekerd had dat zij betaald zouden worden.

Vergelijken

De advocaten bekijken nu eerst wat er precies gezegd is, door wie en wanneer. Deze informatie wordt vervolgens vergelijkt met de gegevens over de financiële situatie van het warenhuis op die momenten. De advocaten hopen op deze manier te achterhalen op welk moment het bedrijf de leveranciers had moeten waarschuwen.

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0