LEXSON neemt agentschap Minimum over van Kootuur Collections

Wie MINIMUM zegt, roept er waarschijnlijk meteen Kootuur Collections achteraan. Het agentschap heeft zich met succes ruim 10 jaar ontfermd over het Deense merk op Nederlandse bodem. Maar daar komt binnenkort verandering in. Want per 1 december neemt distributeur LEXSON de verkoop van het Scandinavische merk over van Kootuur.

Na 10 jaar begint Wouter van Kootuur Collections aan een nieuw hoofdstuk. Niet omdat hij klaar is met MINIMUM, wel omdat hij klaar is voor een nieuwe uitdaging. Binnen de structuur van een agentschap kan hij naar eigen zeggen niet langer de ondernemer zijn die hij wil zijn. Het gebrek aan persoonlijke ontwikkeling en creativiteit heeft hem ertoe bewogen deze moeilijke beslissing te nemen. Ruim een decennium was hij zo’n beetje het gezicht van MINIMUM op Nederlandse bodem en groeide Kootuur Collections uit tot een financieel gezond bedrijf. Maar niet voordat hij een waardige opvolger vond aan wie hij zijn levenswerk kon en wilde toevertrouwen.

En die opvolger werd gevonden in LEXSON. Voor de in Breda gevestigde distributeur van veelal Scandinavische fashion & lifestyle brands is de vertegenwoordiging van MINIMUM beslist een no-brainer. LEXSON-founder Maarten ziet in MINIMUM maximale potentie en kan niet wachten om met het merk én het bedrijf erachter aan de slag te gaan. Maarten: “Wouter heeft het in mijn ogen ontzettend goed gedaan. Hij heeft MINIMUM vanaf 0 opgebouwd in Nederland en het echt gemaakt tot wat het nu is: een mega succesvol merk dat in veel goede winkels wordt verkocht. We zijn er ongelofelijk trots op om het spreekwoordelijke stokje van hem over te nemen en zullen ons met dezelfde passie en toewijding over het kindje ontfermen dat hij al die jaren met zoveel plezier en power heeft grootgebracht.’

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0