Luca Magliano gastontwerper  Pitti Immagine Uomo 105

Luca Magliano gastontwerper Pitti Immagine Uomo 105

Luca Magliano, de oprichter van MAGLIANO, is aangekondigd als de gastontwerper voor Pitti Immagine Uomo 105. Het evenement vindt plaats in Florence van 9 tot en met 12 januari 2024. Luca Magliano, geboren in 1987 en afkomstig uit Bologna, zal een speciaal evenement organiseren in Florence: een modeshow op een locatie die later bekend wordt gemaakt.

Het modehuis MAGLIANO is gevestigd in Bologna, dat wordt beschouwd als een symbool van Italiaanse libertaire bewegingen en klassenstrijd. De stad wordt gevierd als een model van zowel ethiek als esthetiek. Magliano geeft herenkleding een donkere, eigenzinnige en nonchalante uitstraling om het een natuurlijke, genderneutrale stijl te geven. In 2023 werd het merk bekroond met de LVMH Karl Lagerfeld-prijs.

De organisatoren hebben drie redenen gegeven waarom Luca Magliano is gekozen als gastontwerper voor de komende editie van Pitti Uomo. Ten eerste heeft Luca een uitstekend vermogen om culturele en sociale normen te interpreteren en te verwerken in zijn ontwerpen. Ten tweede vinden we het interessant om periodiek te kijken naar de carrières en stilistische ontwikkeling van ontwerpers die hun publieke debuut maakten op Pitti Uomo. De derde reden is dat hij een echte “Emiliaan” is: vrijgevig, enthousiast en bescheiden.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0