Mannenmodemerk State of Art overgenomen

Het mannenmodemerk State of the Art is overgenomen door de Twentse investeringsmaatschappij Quadrum Capital en door een deel van het huidige management van State of Art. De meerderheid van de aandelen van de huidige eigenaars, de familie Westerman, worden aan Quadrum Capital verkocht. Zelf blijft de familie dus als aandeelhouder verbonden aan State of Art.

State of Art ziet in Quadrum Capital “een betrokken partner die de kernwaarden en daarmee de cultuur van het bedrijf respecteert.” Operationeel directeur Martijn Mateman zegt blij te zijn met deze nieuwe partner: “Met de kennis, expertise en het netwerk van Quadrum Capital zullen wij onze organisatie verder professionaliseren en onze ambities als vooraanstaand internationaal mannenmodemerk vol energie verder vormgeven.” State of Art rendeert volgens partner Arjan Hoop van Quadrum Capital goed. “Tegen de stroom in presteert het bedrijf prima. We hebben er veel vertrouwen in.’’

Het Nederlandse mannenmodemerk State of Art werd in 1987 door Albert Westerman Junior opgericht. State of Art komt voort uit Tricotagefabriek Albert Westerman in Lichtenvoorde, het bedrijf van de vader van de oprichter van State of Art, Albert Westerman Senior. Het hoofdkantoor staat daar nog steeds, de showroom is gevestigd in Antwerpen. Het bedrijf heeft 39 eigen winkels, wordt in 800 andere kledingzaken verkocht en telt 230 werknemers. De omzet was vorig jaar € 44 miljoen. Na het overlijden van Albert Westerman Junior werd geen opvolger gevonden in de familie. Daarom gingen zij begin dit jaar op zoek naar een koper, die ze nu met Quadrum Capital gevonden hebben.

Quadrum Captial belegt kapitaal dat vooral afkomstig is van (gepensioneerde) ondernemers. In de zeven jaar dat de investeringsmaatschappij bestaat werden er belangen genomen in bedrijven binnen en buiten Twente. Naast Arjan Hoop behoren ook Herman Hazewinkel, oud topman van Reggeborgh, en Rien Nagel, uit Daarle, tot de partners bij Quadrum Capital.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0