McGregor kiest voor uitzendkrachten

Mcgregor_KnokkeVoor ruim tweehonderd medewerkers van McGregor is naar de geplande doorstart geen plek meer. Zij worden vervangen door uitzendkrachten wanneer hun loondoorbetaling door het UWV afloopt, meldt het Financieele Dagblad. De oudste werknemers en die met de meeste dienstjaren moeten het doorgestarte modeconcern verlaten. “We zijn tot de conclusie gekomen dat de winkels, als we het niet doen, onverkoopbaar zijn geworden”, zegt CEO Joep van Straaten van Doniger Fashion Group, de nieuwe naam het modehuis. Het is de bedoeling dat zo’n tachtig winkels worden afgestoten.

Curator Marc van Zanten reageert teleurgesteld en verbaasd op het nieuws. Bij het sluiten van de deal, was nog sprake van het behoud van elfhonderd arbeidsplaatsen. Dat is volgens Van Straaten nog steeds zo. “Het zijn misschien geen elfhonderd werknemers, maar negenhonderd plus tweehonderd uitzendkrachten.”

Het deze maand doorgestarte McGregor wil binnen zes tot twaalf maanden een koper vinden voor zijn 45 Adam Brandstore-winkels. Voor de winkels van McGregor en Gaastra worden franchisenemers gezocht. Van Straaten liet eerder al weten dat de elfhonderd arbeidsplaatsen door de verkoop van de winkels ‘niet voor de lange termijn’ konden worden gegarandeerd. De focus van het modehuis komt meer te liggen op online en shop-in-shops.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0