Meer dan 43.000 bezoekers bij MICAM

Milan, Italy. Plug-Mi persconferentie.

De 87ste editie van de MICAM werd door meer dan 43.000 bezoekers bezocht, meldt de organisatie. Het bezoekersaantal is hiermee gelijk aan dat van de februari-editie in 2018. “Maar als we individuele aanmeldingen meetellen dan heeft deze editie overall een toename van 2,5 procent gehad. De toename van Italiaanse bezoekers maakte de daling in internationale bezoekers goed,” vertelt Annarita Pilotti, voorzitter van Assocalzaturifici.

Er was een toename in het aantal bezoekers uit de Verenigde Staten (+35%) en Canada (+38%). In de bezoekersaantallen van Europese landen zoals bijvoorbeeld Rusland, Frankrijk en Duitsland is een tweecijferige daling genoteerd, met als enige uitzondering Spanje, waar juist een groei van 10 procent is gesignaleerd.

Tijdens de beurs konden diverse events worden bijgewoond, waaronder een display area die gefocust was op aanstormende designers; een event “dat nogmaals de focus van MICAM op jongeren en nieuw talent weerspiegelt, evenals de groeiende interesse van de kopers in de nieuwe generaties die zich bij de industrie voegen. Dit is ook waarom MICAM de geboorte van PLUG-Mi, de sneakercultuur experience, heeft aangekondigd.” PLUG-Mi is een nieuw B2B-format, gericht op de wereld van sneakers en het targeten van millennials; “de uitvinders van de meest revolutionaire trends van nu en de promoters van nieuwe vormen van consumptie.” Het project wordt door Campus Fandango Club in samenwerking met MICAM en Fiera Milano georganiseerd en zal tijdens de September 2019 International Footwear Show geïntroduceerd worden.

Tijdens de afgelopen editie werd er ook extra aandacht besteed aan het Verre Oosten; 5 Chinese influencers kwamen langs en organiseerden de seminar “Social media and e-commerce: a Chinese marriage,” volgens de organisatie een van de meest populaire events bij zowel de kopers als de exposanten. Een ander belangrijk event was de duurzaamheidsseminar.

De volgende editie van MICAM vindt plaats van 15 tot en met 18 september 2019. MICAM viert dan tevens haar 50ste verjaardag. Het centrale thema van deze editie is “schoonheid”.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0