Opvallende herenschoenencollectie
van M e l i k Shoes

Contactgegevens

MELIK Shoes
Straatweg 28
3604 BB Maarssen
0346-574040
www.mac-mode.com
Melik Shoes 2014
Melik Shoes 2014
Melik Shoes 2014
Melik Shoes 2014
Zomer 2015
  • Inspiratie zomer 2015: Ibiza; comfortabele mocassins en leren instappers in felle kleuren.
  • Nieuw: “Onze collectie bevat elke seizoen volop nieuwe modellen. Wij bruisen van de inspiratie!”
  • Kleuren en materialen: “Leer in leuke (vissen) prints en suèdes in tal van zomerse kleuren.”
  • Marge: gemiddeld 2.5
  • Prijzen: “Van de geklede collectie tussen de € 165,- en uiterlijk € 219,-.”
  • Showroom: Schoenencentrum C.A.S.T., Nieuwegein
  • Showroom 228/229 1ste etage

mavi_nubuk

Het doel van Melik Shoes is om de komende jaren verder door te dringen tot de top-5 Nederlandse herenschoenenmerken. Hierin wil Melik zich onderscheiden als kwalitatief en modieus label met een prikkelende, nieuwe stijl die volledig is afgestemd op de wensen van de modebewuste man. Volgens Melik Alphan (creatief brein achter het gelijknamige label Melik) bieden de schoenen veel méér dan alleen loopcomfort. “De beleving van het Melik concept wordt door ons het best omschreven als moving people”, licht hij toe. “Onze man wil zich goed voelen in wat hij draagt, dus zoekt hij bijzondere schoenen met een goede pasvorm die helemaal matchen bij zijn outfit. Melik Shoes is hét item in de man zijn garderobe waarmee hij zijn persoonlijkheid onderstreept.”

Mooi voor een eerlijke prijs

De collectie van Melik is volgens Alphan op alle fronten onderscheidend; een kwalitatief merk met in het oog springende modellen, een duidelijke herkenbare stijl en met gebruik van mooie materialen. “Onze collectie is breed en niet per definitie leeftijdsgebonden. De Melik-man houdt van mooie dingen en is bereid daar een eerlijke prijs voor te betalen. De passie voor het maken van mooie schoenen straalt van elk model af. Daarbij kunnen wij bij alle dressed shoes een bijpassende riem leveren. De winkelier is op zoek naar een collectie die niet op elke hoek van de straat verkrijgbaar is en waarin hij eigen keuze, vrijheid en zeggenschap houdt. Op al deze facetten speelt Melik Shoes in. Samenwerken, motivatie, betrokkenheid, beleving en passie zijn hierin een aantal allesbepalende sleutelwoorden. We leveren stipt en bieden aan om aan het einde van het seizoen onverkoopbare series te ruilen. Aan het begin van komend seizoen starten we met een leuke actie in de shops. Gedurende vijf maanden geven we Melik tassen weg aan klanten en maken ook de beste verkopers kans op zo’n tas.”

Melik Shoes is gestart vanuit de gedachte dat het herenschoenen-aanbod in Nederland weinig sexy te noemen was. “Gezien de vele lovende klantreacties die wij krijgen, zijn we hier al voor een deel in geslaagd. Onze uitdaging is echter vele mate groter”, benadrukt Alphan. In de herenmodebranche zijn het met name de vooraanstaande modezaken die de spraakmakende collectie van Melik Shoes aanbieden. Het merk richt zich echter op een breed publiek, van casual gekleed tot bruidegoms. “Onze klantenkring bestaat voor 65 procent uit herenmodespeciaalzaken. Het is gek genoeg juist de schoenenbranche die ons aan het ontdekken is. Onze schoenen worden goed doorverkocht en hierdoor hebben we het afgelopen seizoen ons beste resultaat mogen noteren. Voor een uniforme presentatie leveren wij passend P.O.S.-materiaal aan. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat de verkopers gevoel/beleving hebben bij onze collectie. Melik Shoes hebben een verhaal en deze dient bij de verkopers bekend te zijn, waardoor je de klant iets aanvullends hebt te vertellen.”

Naast deelname aan de Modefabriek en activiteiten vanuit de showroom in het schoenencentrum in Nieuwegein, breidt Melik haar marktgebied verder uit in Duitsland en België. Zo is Melik Shoes vertegenwoordigd op de GDS en wordt er op dit moment onderhandeld over de aansluiting bij een agentschap in Zuid-Duitsland.

www.melikshoes.com, 013 889 20 82

Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0