Meyer Hosen: ‘sociaal en fair’

Contactgegevens

Meyer Hosen
Straatweg 28
3604 BB Maarssen
0346-574040
www.mac-mode.com

Meyer Hosen richt zich al meer dan 50 jaar op detail en kwaliteit. Met het hoofdkantoor en magazijn in Reichshof Denklingen en de productie in de eigen fabriek in Roemenië, kan Meyer snel inspringen op de nieuwe trends in de markt.

“We doen geen enkele concessie aan de kwaliteit. Hoogwaardige materialen, stijlvolle ontwerpen, perfectie in details en pasvorm, is wat de Meyer-broek zo speciaal maakt. Elke broek wordt volgens faire trade-normen geproduceerd, van begin tot eind”, vertelt Freek Harberink van Harberink Mode Agenturen. “Het sociale en fair trade-aspect past bij een familiebedrijf als Meyer Hosen. De nieuwe generatie, met Michel Meyer aan het roer, weet van aanpakken en heeft deze ontwikkeling ingezet.” Volgens Harberink is Meyer Hosen in Nederland op dit moment marktleider in het segment. De laatste twee tot drie jaar is het merk daarnaast gegroeid in Europa. Om aan de verwachtingen van klanten te voldoen, zijn de productielijnen inmiddels verhoogd.

Samenwerking retailers

Voor Meyer zijn niet alleen kwaliteit en pasvorm zeer belangrijk, ook het contact met de klant en het meedenken om een goede omzet te behalen, staan hoog op de agenda, aldus Harberink. “Meyer Hosen heeft diverse tools ontwikkeld om voor de detaillist een zo goed mogelijk rendement te laten behalen. In Reichshof Denklingen staat het grote magazijn, waar retailers de N.O.S.- en depotartikelen kunnen bestellen. Dit kan door contact op te nemen met een van de agenten, via de website van Meyer, maar ook door gebruik te maken van een EDI-systeem, waarmee de voorraad up-to-date kan worden gehouden.”

Successen vieren

Wij richten ons puur en alleen op de vakhandel, dus we verkopen niet zelf online of via branchevreemde kanalen. Je ziet dat dit nu veel gebeurt op de markt, maar wij zullen de verkopen niet van de retailers afnemen. Doordat wij dicht op de markt zitten, werken we veel met ondersteuning naar onze klanten toe. We richten ons hierbij niet alleen op de eigenaar of directeur, maar we stimuleren het hele verkoopteam. Niet alleen orders zijn belangrijk, maar ook het vieren van successen met team.” Meyer Hosen levert retailers ook promotiemateriaal ter ondersteuning, evenals een boekje met informatie over het fair trade-productie-proces van het bedrijf. “Hierin staat ons productieproces van begin tot eind beschreven; zowel retailers als consumenten kunnen lezen dat Meyer Hosen een heel sociale familie is.”

Voorjaar/zomer 2015

“De nieuwe collectie onderscheidt zich door het gebruik van two-tone materialen en veel details langs de zakken, zoals we de afgelopen twee seizoenen al hebben gezien. Verder vallen de harde kleuren wat weg en komen pasteltinten terug. We hebben twee nieuwe pasvormen toegevoegd en daarnaast ons voorraadprogramma uitgebreid.”

Meyer Hosen wordt vertegenwoordigd door Freek Harberink (Noord), 0548 61 19 53, en door Eric Jilisen (Zuid), 088 603 00 00.

www.meyer-hosen.com

Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0