Modewinkel Awards: meld je aan

Modewinkel Awards: meld je aan

“Iedereen vindt het jammer dat zelfstandige winkels verdwijnen uit het straatbeeld”, zegt mede-organisator van de Modewinkel Awards, Wilfred Romijn. “Die uitholling moeten we voorkomen. Met zo’n award kunnen we retailers de waardering geven die ze verdienen. Met deze award bieden we een positief platform.”

De derde editie van de Modewinkel Awards vindt alweer plaats, na twee succesvolle edities. Je kunt bijna weer stemmen, vanaf 25 maart tot en met 30 april 2024. Wilfred vertelt: “Elke editie maken we stappen. Zo kunnen winkels voor het op provinciaal niveau en landelijk niveau winnen binnen een categorie categorie. Dit maakt dat winkels zich nog veel meer kunnen profileren. Daarnaast blijft het uniek dat modewinkels een titel kunnen winnen in hun eigen gemeente.”

Strategie
Je kunt winnen door stemmen te krijgen van klanten voor je winkel van klanten. “Stuur bijvoorbeeld een aparte mail naar je vaste klantenbestand met daarin de link naar het stemmen”, zegt Wilfred. “Je moet vertrouwen op de gunfactor. Verder vind je op onze site beeldmateriaal (red: www.modewinkelawards.nl), die je kunt gebruiken voor je mailing. Maak daar vooral gebruik van.”  Wilfred ziet dat veel winkels de stemming ook onder de aandacht brengen via sociale media, al weet hij uit ervaring dat mails vaak het meest effectief werken.

Wilfred legt uit dat er niet alleen titels zijn voor de modewinkels met de meeste stemmen, maar juist ook op basis van cijfers die mensen kunnen geven bij het stemmen. Zo kunnen mensen cijfers geven voor een goede prijs-kwaliteitverhouding, klantvriendelijkheid en andere factoren. In 2023 won de winkel ‘Beautyvol’ uit Kollum met het meeste aantal stemmen (2399), en de winkel ‘Wanna-have’ uit Bunschoten-Spakenburg kreeg de prijs voor de hoogste waardering.

Meedoen en spelregels
Winnen is fantastisch, maar het is al geweldig als je kunt laten zien dat je genomineerd bent als winkel, benoemt de organisator. Je kunt je als winkel gratis aanmelden op modewinkelawards.nl. Je kunt met je winkel winnen in de volgende categorieën (landelijk, provinciaal en per gemeente):

  • Vrouwenmode
  • Mannenmode
  • Kindermode
  • Kleding voor mannen/vrouwen/kinderen
  • Accessoires
  • Schoenenmode
  • Bruidsmode

“Je mag maximaal één keer een stem uitbrengen”, vertelt Wilfred. “Vote Company voert voor elke tussenstand en eindstand controles uit om te monitoren of het stemmen eerlijk verloopt. Indien nodig worden er stemmen ongeldig gemaakt.” En let op: een pluspunt aan het award is dat je als stemmer kans maakt op mooie prijzen, zoals een luxe hotelovernachting, Apple Earpods of een wellnessdag voor twee personen. Wilfred: “Dus meld je nu aan met jullie modewinkel via www.modewinkelawards.nl!”

De uitreiking is in juni in Theater Figi in Zeist.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0