Modint vraagt om protocollen voor productie van mondkapjes

‘Textielfabrikanten roepen de overheid op om snel met richtlijnen te komen waar mondbescherming aan moet voldoen. Ze verwachten een grote vraag als bijvoorbeeld kappers weer aan de slag gaan. De fabrikanten maken zich zorgen dat ze hun productie te laat kunnen starten en dat hierdoor kostbare tijd verloren gaat bij het heropenen van sommige sectoren.’

Niet afwachten
Enkele bedrijven en ontwerpers wachten niet op deze richtlijnen en bereiden zich alvast voor. Zo heeft chipfabrikant NXP vijfduizend ‘bandana’s’ aan de medewerkers beschikbaar gesteld. En voor McDonalds denkt bedrijfskledingontwerper Dyanne Beekman na over de integratie van mondbescherming in de bedrijfskleding van honderdduizenden medewerkers. Corien Beks van textielbrancheorganisatie Modint vertelt dat de leden met smart op de sectorprotocollen wachten.

Verlies van kostbare productietijd
“Zodra we weten wat daarin staat, kunnen onze fabrikanten aan de slag. We hebben leden die beschermende medische kleding produceren en leveren. Zij hebben verstand van dit soort zaken. Nu verliezen ze kostbare productietijd” aldus Corien Beks van Modint. De organisatie had 29 april j.l. overleg met de kappersorganisatie ANKO, die deze zorgen deelt en de kappers zo goed mogelijk wil voorbereiden op de heropening. Volgens Beks krijgen sommige fabrieken al bestellingen uit omringende landen. Dat voedt de zorg dat orders uit het buitenland straks voorrang krijgen als ook in Nederland mondbescherming verplicht wordt. Modint heeft daarom sectorprotocollen uit andere landen verzameld om daarmee alvast te kunnen voorsorteren.

Bron: NOS, donderdag 30 april 2020

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0