Morten Grubak naar Zalando

Morten Grubak naar Zalando

Zalando benoemt Morten Grubak in de nieuw gecreëerde functie van Vice President of Creative Direction. Hij zal rapporteren aan Anne Pascual, Senior Vice President of Product Design bij Zalando, en zijn functie begint op 1 oktober. Morten krijgt de verantwoordelijkheid om de overkoepelende creatieve koers voor het merk Zalando vast te stellen. Hierbij zorgt hij voor een eenduidige en consistente creatieve aanpak en oplossingen gedurende de gehele klantreis en via alle klantcontactpunten bij Zalando.

Morten Grubak komt over van de VICE media group, waar hij het Global Innovation Lab van het Virtue bureau leidde. Onder zijn leiding bracht Virtue baanbrekend werk voort op het snijvlak van cultuur en technologie, zoals Coca-Cola Creations en het met een Cannes Lions Grands Prix bekroonde initiatief ‘Backup Ukraine’ in samenwerking met UNESCO. Daarnaast was hij medeauteur van The Screenwear Paper, het eerste wereldwijde rapport over de consumentenperceptie van virtuele goederen.

SVP Anne Pascual, die verantwoordelijk is voor Design, Marketing en Content bij Zalando, licht de benoeming toe: “Het introduceren van de functie van Vice President of Creative Direction maakt deel uit van onze ambitie om van Zalando een merk te maken dat draait om emotie en verhalen, en een bestemming waar klanten inspiratie vinden. Morten heeft een indrukwekkende creatieve staat van dienst, waarbij veel van zijn projecten binnen de branche als baanbrekend worden erkend. We kijken ernaar uit om zijn visie naar Zalando te brengen en samen opwindende momenten te creëren!”

Morten Grubak voegt toe: “Ik heb de afgelopen jaren met interesse gevolgd hoe Zalando geleidelijk een sterke stem heeft opgebouwd op het gebied van stijl en cultuur, en ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van deze reis. Ik voel dat mijn passie voor innovatie en optimisme voor creatieve mogelijkheden in de online ruimte perfect aansluiten bij de geest van Zalando. Ik kijk ernaar uit om samen met de creatieve teams de creatieve visie van Zalando vorm te geven.”

Bron: Zalando

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0