Nederlandse groothandels open, klap voor kleinere ondernemers

Opnieuw een klap voor ondernemers met een ‘niet essentiële winkel’. De groothandels Makro, Sligro en Hanos zijn open omdat ze hoofdzakelijk eten verkopen. Maar deze groothandels verkopen niet alleen eten, je kunt er ook televisies, speelgoed en kleding kopen. Deze mogelijkheden zorgen voor topdrukte in die winkels.

Irritatie
Onder velen passanten heerst er een grote irritatie: zij vinden het schrijnend dat afdelingen zoals die van bijvoorbeeld kleding en apparatuur open zijn, terwijl andere ondernemers die zulk soort spullen verkopen hun winkel moesten sluiten voor de lockdown. In het AD geeft zowel de Makro als de Sligro aan zich aan de regels te houden. De groothandels zijn daarom ook niet van plan de boel dicht te gooien. Vorig jaar deden ze dat wel, na veel kritiek ontvangen te hebben.

Politiek
INretail, de branchevereniging voor winkeliers, is het niet eens met de houding van de groothandels en wil via het Ministerie van Economische Zaken ervoor zorgen dat deze moeten sluiten. Maar een woordvoerder van het Ministerie laat aan het AD weten dat ze het daar niet mee eens is.

Bron: www.wnl.tv

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0