Nieuw voor Nederland: Dimattia

Pernzin FamilyTransit Textiles brengt het Italiaanse merk Dimattia naar Nederland. Achter het nog jonge merk staat de familie Perenzin, die al ruim 40 jaar actief is binnen de textielindustrie. De broers Christiano en Paolo voeren de creatieve en commerciële directie. Met Paolo spraken we over de karakteristieken van hun merk.

Hoe is Dimattia ontstaan?
“Ons familiebedrijf, Sigari, is al meer dan 40 jaar actief in de textielindustrie, als producent voor grote Italiaanse en internationale modemerken zoals Hugo Boss. In 2006 creëerden we Dimattia omdat we onze eigen ideeën over mode vorm wilden geven. Dat jaar namen we deel aan de Pitti Uomo in Florence wat het startsein betekende voor de groei van ons merk.”

Hoe omschrijft u het karakter van het merk?
“De collectie bestaat uit twee lijnen: de ‘Telabianca’ en de ‘Vintage Flavour’. De eerste is een meer cleane stijl, terwijl de laatste veel karakteristieke elementen bevat die zorgen voor een bepaalde uitgesproken stijl. Bovendien onderscheiden we ons met een snelle bedrijfsontwikkeling. Wij kijken voortdurend naar nieuwe materialen, technieken en toepassingen om een uniek product te kunnen creëren.”

Wat maakt Dimattia volgens u geschikt voor de Nederlandse markt?
“De ‘Italian Touch’ van onze collecties past goed bij hedendaagse consumenten. Liefde voor detail zit ons in het bloed. Dat zie je aan de mooie kwaliteiten van de stoffen waarmee we werken en de luxe-afwerking van onze items. We zorgen dat we dat verhaal consequent uitdragen in hoe we ons als merk gedragen en in onze communicatie. Dat verhaal wordt ook door Nederlandse mannen begrepen en gewaardeerd.”Dimattia

Kunt u de collectie kort omschrijven?
“Onze collectie bestaat dus uit twee lijnen. Voor ‘Vintage Flavour’ halen we de inspiratie uit de vintagetrends die je in de markt ziet. Met de keuze van hoogwaardige materialen, de behandeling en wassingen geven we daar onze eigen identiteit aan. ‘Telabianca’ is dus de cleane lijn, maar ook hier zorgt de materiaalkeuze en de afwerking voor het onderscheidt. We bieden polo’s, broeken en knitwear. De broeken zijn fraai uitgewerkt en voorzien van onverwachte, subtiele elementen. We bieden een grote hoeveelheid kleuren, zowel in print als uni, in short en pantalon. Tot slot worden we geroemd om ons knitwear, dat zich perfect laat combineren met de polo’s en de broeken.”

Wat zijn de highlights?
Een van de highlights in de collectie is de nieuwe Mellow-serie, waarin we experimenteren met originele materialen zoals zuiver rubber. In een bomberjack en een parka combineren we dit zachte, comfortabele rubber met een satijnen transparantie in twee kleursettingen, Cloud en Gray, waardoor de kleding die eronder gedragen wordt zichtbaar is. Verder werken we veel met kunstzinnige artworks op polo’s, zoals geschilderde graphics in neon en meer gedekte kleuren.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0