Noodfonds Overbrugging Werkbehoud (NOW)

Werkgevers kunnen met deze regeling een voorschot ontvangen voor de tegemoetkoming in loonkosten. Deze regeling zal naar verwachting vanaf 6 april aangevraagd kunnen worden bij UWV, in eerste instantie voor een periode van 3 maanden. De regeling treedt met terugwerkende kracht per 1 maart 2020 in werking. Op basis van de aanvraag zal UWV een voorschot verstrekken ter hoogte van 80% van de verwachte tegemoetkoming. Achteraf wordt vastgesteld wat de werkelijke daling in de omzet is geweest.

Om in aanmerking te komen moet er sprake zijn van een omzetverlies van minimaal 20%. De hoogte van de tegemoetkoming in de loonkosten is afhankelijk van de terugval in omzet en bedraagt maximaal 90% van de loonsom.

Bijvoorbeeld:
indien 100% van de omzet wegvalt, bedraagt de tegemoetkoming 90% van de loonsom
indien 50% van de omzet wegvalt, bedraagt de tegemoetkoming 45% van de loonsom
indien 25% van de omzet wegvalt, bedraagt de tegemoetkoming 22,5% van de loonsom

Belangrijk: Indien de tegemoetkoming wordt toegekend mag er gedurende de periode waarover de tegemoetkoming ontvangen wordt géén ontslag op grond van bedrijfseconomische redenen aangevraagd worden voor werknemers.

Meer informatie over deze regeling is terug te vinden op het ondernemersplein van KvK en op de site van INretail. 

Bronnen voor meer informatie
Veel maatregelen die ontstaan voor ondernemers zijn nieuw, en nog niet in werking. Om toch over de meest recente informatie te beschikken kan het liveblog van INretail uitkomst bieden. INretail is ook telefonisch te bereiken op 088 973 06 00 (ma t/m vrij – 08.00 tot 20.00, za – 09.00 tot 12.00) of via mail (coronavirus@inretail.nl) en whatsapp (06  2495 8316 ). Het KVK Ondernemersplein geeft antwoord op veelgestelde vragen voor ondernemers. Ook zijn zij sinds maandag 23 maart telefonisch te bereiken op 0800-2117  (open volgens reguliere tijden van 8.30 tot 17.00 uur).

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0