NOW-loket voor zevende keer open voor loonsteun

Werkgevers kunnen sinds gisteren loonsteun aanvragen voor de maanden november en december van dit jaar. Uitkeringsinstantie UWV meldde vrijdag dat het NOW-loket voor de zevende keer tijdens de coronapandemie weer opengaat. Het demissionaire kabinet kondigde 26 november een terugkeer van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) aan vanwege de aangescherpte coronamaatregelen. UWV zegt daarna “alles op alles” te hebben gezet om het loket zo snel mogelijk te kunnen openen.

De zevende periode NOW beslaat ditmaal geen drie, maar twee maanden. Werkgevers met minimaal 20 procent omzetverlies kunnen een tegemoetkoming in de loonkosten krijgen voor de maanden november en december 2021. Net als in de zesde periode NOW is de tegemoetkoming maximaal 85 procent en kan er een maximaal omzetverlies van 80 procent worden opgegeven. Het voorschot is zoals de vorige keren 80 procent van de berekende tegemoetkoming.

Dat voorschot wordt dit keer niet in termijnen betaald, maar in één keer. Nieuw in de zevende periode NOW is dat ook bedrijven die na 1 februari 2020 gestart zijn, in aanmerking komen voor loonsteun. Om werkgevers ruim de gelegenheid te geven om NOW aan te vragen blijft het loket nog een maand open na afloop van de NOW-periode, tot en met 31 januari 2022.

Bron : Nu.nl

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0