OLYMP blijft 100% klimaatneutraal op het hoofdkantoor

Het modemerk uit Bietigheim is ook in 2020/2021 een klimaatneutrale onderneming. In het kader van haar verregaande streven naar duurzaamheid streeft OLYMP Bezner KG ernaar, de broeikasgasemissies van haar hoofdvestiging in Bietigheim-Bissingenzo laag mogelijk te houden en volledig te compenseren. Daarmee is de modefabrikant er opnieuw in geslaagd om in 2020/2021 klimaatneutraliteit op zijn bedrijfsterrein, waartoe ook het administratie- en logistiek centrum behoren, te bereiken.

In opdracht van OLYMP Bezner KG heeft het gerenommeerde klimaatbeschermingsadviesbureau ClimatePartner GmbH uit München een Corporate Carbon Footprint (CCF) voor de jaren 2016 tot 2020 opgesteld. Deze is gebaseerd op de richtlijnen van het particuliere transnationale initiatief Greenhouse Gas Protocol (GHG), dat de uitstoot van broeikasgassen inventariseert en registreert.

Mathias Eggle, CEO bij OLYMP Bezner KG, zegt: “Wij zijn ons volledig bewust van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom stellen wij alles in het werk om onze handelingen en processen zo in te richten dat onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk wordt gehouden. Alleen al door de aankoop van groene stroom en fotovoltaïsche panelen hebben we de voorbije jaren ongeveer 7.000 ton koolstofdioxide bespaard. In het evaluatieproces hechten wij er veel belang aan dat met alle aspecten rekening wordt gehouden. Voor ons hoort daar onvermijdelijk ook de mobiliteit van de werknemers bij, die vaak wordt verwaarloosd. Immers, met enkele honderden werknemers ter plaatse, zelfs in tijden van thuiskantoor en arbeidstijdverkorting, wordt een niet te verwaarlozen deel van de kooldioxide-uitstoot veroorzaakt door het reizen van en naar het werk”.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0