OLYMP: klimaatneutraliteit op het hoofdkantoor Duitsland

Met het doel om de klimaatbescherming verder te verhogen, heeft OLYMP zijn broeigasemissies voor 2018 op het hoofdkantoor in Bietigheim-Bissingen volledig gecompenseerd en tevens volledige klimaatneutraalheid bereikt door middel van het implementeren van uitgebreide duurzaamheidsactiviteiten.

Het adviesbureau ClimatePartner GmbH uit München creëerde een Corporate Carbon Footprint (CCF) voor OLYMP voor de jaren 2016 tot 2018 op basis van de richtlijnen van het particuliere transnationale initiatief Greenhouse Gas Protocol, dat broeikasgasemissies berekent en registreert. De ecologische voetafdruk die op deze manier wordt geïdentificeerd, vormt een belangrijk onderdeel bij de implementatie van een uitgebreide strategie voor klimaatbescherming. Een uitgebreide analyse maakt het mogelijk om potentiële verbeterpunten te identificeren, zodat effectieve maatregelen kunnen worden bepaald om specifieke klimaatbeschermingsdoelstellingen te bereiken. Op deze manier kon OLYMP in 2018 meer dan 3.000 ton koolstofdioxide compenseren.

OLYMP bereikte de klimaatneutrale status onder meer door verschillende natuur behoudende en duurzame implementaties op het gebied van gebouwisolatie, transport, het toevoegen van natuurlijke habitats voor dieren en planten, afvalvermijding en afvalrecycling.

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0