OLYMP wederom in het groen

OLYMP CEO Mark Bezner

OLYMP Bezner KG uit Bietigheim-Bissingen, Duitsland, slaagde er in het afgelopen boekjaar wederom in zijn inkomsten te verhogen, ondanks de uitdagende marktomstandigheden. Per 31 december 2019 boekte de fabrikant van shirts, knitwear, sweatwear en accessoires een omzet van 268 miljoen euro, versus 266 miljoen euro in 2018. Dit betekent een stijging van iets minder dan 1% ten opzichte van 2018. Tegelijkertijd is het personeelsbestand met nog eens 32 personen toegenomen tot een totaal van 920 werknemers.

Mark Bezner, eigenaar en CEO van OLYMP Bezner KG: “De marktomstandigheden in de textielindustrie, die al jaren gespannen zijn, zijn het afgelopen boekjaar verder geïntensiveerd. Gezien de verzadigde markten en de kledingconsumptie die wordt gekenmerkt door een enorme prijsgevoeligheid, zijn de verkoopkansen voor modegoederen echt onder druk gezet. Dankzij een vooruitziende bedrijfsplanning, een consistente kwaliteitsfilosofie en goed bedrijfsbeheer hebben we gelukkig deze ongunstige marktomstandigheden opnieuw succesvol kunnen opvangen. Bovendien heeft onze productontwikkeling zijn waarde bewezen in de vrijetijds- en zakelijke sector. Gezien deze omstandigheden zijn we meer dan tevreden met de omzetstijging die we hebben gerealiseerd. Daarom gaan we vol motivatie naar 2020 ”.

OLYMP neemt ook een duidelijk standpunt in ten aanzien van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Terwijl het bedrijf zijn broeikasgasemissies voor het jaar 2018 op zijn hoofdkantoor in Bietigheim-Bissingen volledig kon compenseren, zijn verreikende duurzaamheidsactiviteiten al lang in volle gang in alle geledingen van het bedrijf. Bezner legt uit: “Consumenten verwachten nu een meer doordacht gebruik van natuurlijke hulpbronnen. OLYMP was al actief op dit gebied lang voordat wereldwijde sociale bewegingen en initiatieven publieke belangstelling wekten. Vandaag de dag doen we al veel om duurzaam te voldoen aan de groeiende vraag van klanten naar verantwoorde productie. In de toekomst zullen we deze verstrekkende kwesties nog meer ruimte geven binnen ons communicatiebeleid ”

 

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0