Omzet kleding – en schoenenwinkels in april lager dan 2022

Omzet kleding – en schoenenwinkels in april lager dan 2022

De detailhandel heeft in april 5,3 procent meer omgezet dan in april 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 4,8 procent lager. De omzet van de foodsector groeide met 8,1 procent en de omzet van de non-foodsector met 2 procent. Online is 3,2 procent meer omgezet dan een jaar eerder. 

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in april. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 2,7 procent hoger dan in april 2022. 

De omzet van de non-foodwinkels groeide in april 2023 met 2,0 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 6,1 procent lager dan een jaar eerder. 

De drogisterijen, de winkels in meubels en woninginrichting en de winkels in recreatie-artikelen hebben in april meer omgezet dan in april 2022. Daarentegen hebben de winkels in consumentenelektronica, de kledingwinkels, de winkels in schoenen en lederwaren en de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren) in april minder omgezet. 

De online omzet was in april 3,2 procent hoger dan in april 2022. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 4,8 procent meer omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was 1,3 procent hoger. Echter de online omzet van de consumentenelektronica en kledingwinkels was lager dan een jaar eerder. 

Bron: CBS 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0