Ondernemer aan het woord: Richard de Meijer

Richard de Meijer

Richard de Meijer, MAN in Horst: “Wij hebben vanaf het begin van de lock-down besloten open te blijven, zij het met aangepaste openingstijden. Die eerste twee a drie weken was de omzet slecht. Die periode hebben we aangegrepen om de puntjes op de i te zetten. Zowel in de winkel als achter de schermen. Qua social media hebben we het in eerste instantie rustig gehouden. We hadden het gevoel dat onze klanten in die fase vooral bezig waren met thuiswerken en zorgen. Wel wilden we ze een hart onder de riem steken, en dat hebben we gedaan met lokale ondernemers in sectoren die ook hard getroffen werden. Met lokale musici hebben we een clip opgenomen in de winkel om alle klanten, die van de winkel en van de musici, te laten weten dat we aan ze denken. Ook brachten we 600 geraniums rond bij klanten van de winkel met de uitnodiging dat wanneer ze er niet meer achter wilden zitten, ze bij ons de bloemetjes mogen komen buiten zetten. Aan de reacties merken we dat dit wordt gewaardeerd.”

Langzaam weer op gang
“Langzaam komt het weer op gang. Van 10 a 15% van de omzet in de eerste drie weken gaan we langzaam weer naar ruimere openingstijden en een omzet van 35 a 40%. Daar zou je normaliter niet zo blij mee zijn, maar nu wel. Onze vaste klanten weten ons te vinden, maar shoppen meer functioneel dan voor de fun. Het assortiment dat gericht is op evenementen en feesten ligt helemaal stil, zo zie je ook hoe nauw dat samenhangt met de sluiting van de horeca. De regelingen voor ondernemers heb ik in kunnen zetten in de eerste fase, en nu bekijk ik wat er nodig is voor de komende periode. Ik voel me rijk dat ik in een land woon waar er aan je wordt gedacht, en ik wil er zorgvuldig mee omspringen. De komende maanden worden wel spannend. Alle zaken waarvoor je aanvankelijk uitstel kreeg, vallen binnenkort wel op de mat, en dat valt dan weer samen met de eerste leveringen voor de winter. Al met al spannende tijden.”

Goede contacten
“Onveranderd zijn de goede contacten die ik heb met leveranciers. Ik wist al dat ik een merkenpakket heb waarvoor ik in mijn handjes mag knijpen, maar nu besef ik me nog meer dat ik het contact met een leverancier doorslaggevend vind in de keuze voor een merk. Het is echt een wisselwerking waarbij de laatste weken regelmatig een belletje mijn kant op kwam. Er is oprechte interesse voor mijn zaak, maar ook voor mij als persoon. Deze situatie heeft zeker veel impact op hoe ik erin sta als ondernemer, al kan dat ook met mijn levensfase te maken hebben. Ik weet dat er veranderingen zullen komen in het concept van de winkel, al weet ik nog niet welke. Met veranderingen zijn investeringen gemoeid. Sommige veranderingen kunnen zichzelf in een korte tijd bewijzen of terugverdienen, maar voor echte definitieve veranderingen is het te vroeg.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0