Onderzoek naar outlet Zoetermeer uitgesteld

Zoetermeer outletEen beslissing over het onderzoek naar de mogelijke komst van een outletcenter in Zoetermeer is voorlopig uitgesteld. Er zijn vooral nog veel vraagtekens over de kosten, bleek volgens het Algemeen Dagblad tijdens een commissievergadering. De kosten van het onderzoek, dat eigenlijk komende zomer afgerond zou moeten zijn, bedragen 340 duizend euro.

Er was veel kritiek op de bereidheid van de gemeente om dit bedrag zelf te betalen. Zo vroeg Lennart Feijen van de SP zich af waarom projectontwikkelaar Provast, dat het outletcentrum wil bouwen, het onderzoek niet betaalt. Verder werd door veel partijen gewezen op de huidige situatie in de binnenstad van Zoetermeer, waar steeds meer winkels leeg komen te staan. Gevreesd wordt dat die leegstand erger wordt als de concurrentie van een outletcentrum daar bij komt.

Wethouder Mariëtte van Leeuwen benadrukte dat een outlet ook kansen biedt, maar zei bij een beslissing over het onderzoek niet ‘over één nacht ijs’ te willen gaan. Het plan van Provast stuitte eerder al op kritiek van winkeliers in het centrum, die het koopjescentrum liever dichter bij hun eigen winkelgebied zien komen. Ook bewoners, die vooral vrezen voor verkeersopstoppingen, zijn kritisch. De bouw van de Holland Outlet Mall in het Woonhart van Zoetermeer zou volgens de planning volgend jaar moeten starten. Eind 2019 zou de outlet moeten openen.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0