Ongunstige samenstelling winkeldagen drukt omzet

WinkelstraatDe detailhandel heeft in mei 0,4 procent minder omgezet dan een jaar eerder, meldt CBS. Dat is onder meer te wijten aan een minder gunstige samenstelling van winkeldagen. De krimp in verkopen (het volume) was met 0,7 procent nog iets sterker.

De winkels in non-foodartikelen realiseerden 0,9 procent minder omzet dan een jaar eerder. De winkels in kleding daarentegen staken er positief bovenuit met een aanzienlijke omzetstijging van 4,6 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2015. Gemiddeld waren de prijzen 0,9 procent hoger, de verkopen waren 1,8 procent lager.

Online boekte de detailhandel in mei 26,5 procent meer omzet dan een jaar eerder. De groei was sterker dan in april. Toen lag de online omzet 14 procent hoger. De online omzet bij de pure webwinkels en de multi-channelers groeide in mei ongeveer even hard.

Mei had in 2016 een vrijdag en een zaterdag minder en een maandag en dinsdag meer dan in 2015. Gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen zou de omzet van de detailhandel hoger zijn dan een jaar eerder.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0