Personeelsreductie voor gardeur

Atelier Gardeur GmbH heeft middels een persbericht laten weten dat de coronacrisis heeft geleid tot ontslagen bij het Duitse broekenmerk.

Niet immuun
“Zelfs broekenspecialist gardeur is niet immuun voor de corona-crisis en de onzekere situatie in de textielindustrie. Winkelsluitingen hebben de gevestigde processen verstoord op een manier die vraagt om een duurzame aanpak” aldus de organisatie. Waar gardeur nog een groei in de dubbele cijfers kon noteren bij de voororders voor de herfst-wintercollecties van 2021, zorgde de lock-down medio maart voor een abrupte terugval van de verkoopcijfers. Op de korte termijn werd werktijdverkorting ingezet en ging gardeur over tot de productie en verkoop van mondkapjes. De slechte prognoses hebben er nu voor gezorgd dat de organisatie zich gedwongen ziet ook voor de langere termijn de personeelskosten te reduceren, zodat zij in lijn zijn met de omzetverwachtingen. Concreet zullen er 30 arbeidsplaatsen wegvallen. Er is een sociaal plan waarbij er o.a. scholing wordt aangeboden om zo de kansen op herplaatsing te verbeteren.

Gericht op de toekomst
“Na een veelbelovende start van het jaar en zeer positieve feedback over de herpositionering van het merk en onze collectie voor herfst-winter 2020, heeft de Corona-pandemie heeft schaduw geworpen over de positieve ontwikkeling bij gardeur. We blijven ons richten op de behoeften van onze klanten en ons primaire doel is om het bedrijf gereed te maken voor de toekomst. De personeelsreductie en verdere aanpassingen in de bedrijfsvoering zijn hierin een belangrijke stap. Om de toekomst tegemoet te gaan met een beduidend kleiner team is een uitdaging. Maar elke uitdaging biedt ook een kans” besluit de organisatie het bericht.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0