Peek & Cloppenburg vraagt uitstel van betaling aan

Peek & Cloppenburg vraagt uitstel van betaling aan

Het Duitse Peek & Cloppenburg heeft om uitstel van betaling aangevraagd, melden Duitse media. Met deze surseance-procedure heeft P&C ook een afkoelperiode aangevraagd.

P&C kreeg in 2020 en 2021 een enorme klap in de vorm van een forse omzetdaling. Dat zette de liquiditeit van het bedrijf zwaar onder druk. Nu heeft de moderetailer ook last van verslechterd consumentengedrag als gevolg van de Russische inval in Oekraïne. De retailer heeft tijdens de pandemie enorm uitgebreid en geïnvesteerd in zijn online activiteiten. Volgens het bedrijf zelf moet die strategie nu worden heroverwogen en aangepast. De bedrijfsvoering gaat zonder beperkingen door. Volgens de huidige plannen zijn er geen plannen om vestigingen te sluiten.

De Nederlandse tak van de modeketen is sinds 1998 volledig in Duitse handen. In Nederland was P&C de afgelopen maanden bezig met een vernieuwingsslag. Bestaande winkels op centrale plekken in de binnensteden van Rotterdam, Den Haag en Amsterdam werden verbouwd en bij de opening van de Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam ging een nieuw filiaal van Peek & Cloppenburg open. Recent is een vijfde winkel in Almere Centrum geopend

Afbeelding: Pexels

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0