Pinbetalingen tijdens Black Friday en Cyber Monday stagneren in fysieke winkels

Pinbetalingen tijdens Black Friday en Cyber Monday stagneren in fysieke winkels

Uit gegevens van Betaalvereniging Nederland blijkt dat het aantal pinbetalingen aan fysieke winkelkassa’s tijdens Black Friday tot en met Cyber Monday dit jaar gelijk is gebleven ten opzichte van vorig jaar. Ondanks een algemene toename van 7% in het totale aantal pinbetalingen gedurende de eerste tien maanden van 2023 in vergelijking met dezelfde periode in 2022, is het aantal transacties tijdens deze koopjesdagen nauwelijks gestegen in vergelijking met 2019.

In totaal werden tijdens de vier dagen tussen Black Friday en Cyber Monday naar schatting 66,5 miljoen pinbetalingen verwerkt, met een totaalbedrag van ongeveer €1,86 miljard. Het hoogtepunt van de fysieke winkelverkopen was op de dag na Black Friday, waarbij ongeveer 21,1 miljoen pinbetalingen werden gedaan, goed voor €625 miljoen.

Hoewel het aantal pinbetalingen tussen Black Friday en Cyber Monday ongeveer 5% hoger lag dan tijdens een reguliere vrijdag tot maandag begin november, was de omzet slechts 15% hoger. Opmerkelijk is dat de koopjesdagen zich lijken uit te smeren over een langere periode en dat webwinkels nu meer lijken te profiteren dan fysieke winkels.

Bron: Betaalvereniging Nederland

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0