PREMIUM Berlin stopt na 21 jaar

PREMIUM Berlin stopt na 21 jaar

De modetentoonstelling PREMIUM Berlin zal niet plaatsvinden in januari 2024. Het managementteam, onder leiding van Anita Tillmann en Jörg Arntz, heeft besloten een nieuwe weg in te slaan. De veranderende trends in de branche en de wereldwijde economische situatie hebben grote vakbeurzen nieuwe uitdagingen opgelegd.

PREMIUM begon in 2003 als een outsider en groeide uit tot een icoon in de mode-industrie, maar zoals vaak in deze snel evoluerende sector, komt aan zelfs de meest succesvolle verhalen een einde. Het managementteam erkende deze verandering en legde de basis voor SEEK, dat in 2009 werd gelanceerd.

Anita Tillmann benadrukte dat PREMIUM meer was dan alleen een vakbeurs. Het was een platform dat gedurende 21 jaar succesverhalen in de branche een podium bood, de wereld naar Berlijn bracht en een verscheidenheid aan rollen op zich nam, van consultants tot organisatoren van conferenties en uitgevers. Met het nieuwe Europese octrooi voor ventilatietechnologie in schoenen blijft CAPRICE, een van de merken van PREMIUM, zich richten op innovatie.

Jörg Arntz wees erop dat de flexibiliteit en creativiteit van het team hen in staat stelt dynamisch te reageren op veranderingen en innovatieve oplossingen te bieden. SEEK, een meer op streetwear gericht evenement, zal doorgaan met zijn missie, reagerend op de veranderende behoeften van de branche.

De hele branche is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd en grote vakbeurzen passen niet meer bij de tijdgeest. Boutique vakbeurzen en gespecialiseerde evenementen winnen aan populariteit, zoals SEEK, dat een nauwere verbinding tussen exposanten, bezoekers en de gemeenschap mogelijk maakt.

SEEK zal wel doorgaan met met een focus op duurzaamheid en streetwear.  Ongeveer 200 merken worden verwacht in januari.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0