Rabobank en KPN maken mobiel betalen mogelijk

rabobank-wallet-1-300x225 Klanten van Rabobank met een KPN-abonnement kunnen binnenkort mobiel betalen met hun smartphone, zo meldt RetailTech. De bank maakt zijn Rabo Wallet applicatie beschikbaar in de Google Play Store.

Om de app te kunnen gebruiken moeten klanten een Android-smartphone hebben die voorzien is van de nieuwe NFC simkaart van KPN. Vervolgens kunnen zij de Rabo Wallet downloaden op hun telefoon en deze gebruiken als digitale bankpas. Daarnaast kunnen gebruikers er klantkaarten, ledenpassen en kortingsbonnen in opslaan en aanbiedingen ontvangen. Ook kunnen ze hun saldo checken en parkeerkosten betalen. Betalingen worden direct van de betaalrekening afgeschreven, net als bij een bankpas.

De nieuwe simkaart met NFC-chip van KPN maakt vrijwel alle toestellen vanaf Android 4.4 geschikt om te betalen met de Rabo Wallet. Alle nieuwe mobiele abonnees van KPN ontvangen sinds 1 januari een zo’n simkaart. Bestaande abonnees krijgen hem op aanvraag of bij de reguliere vervanging van hun simkaart. Wanneer Rabo Wallet beschikbaar komt voor Apple-toestellen, is nog onbekend.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0