Radioprogramma ‘Het misdaadbureau’ constateert toename nepartikelen

Radioprogramma ‘Het misdaadbureau’ constateert toename nepartikelen

Het onderzoeksprogramma naar misdaad in Nederland ‘Het misdaadbureau’ besteed in haar uitzending aandacht aan nepartikelen. Volgens het programma heeft de douane in 2022 bijna 1,6 miljoen namaakartikelen in beslag genomen. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2020, toen het nog om ruim 850.000 stuks ging. In totaal hebben de in beslag genomen namaakartikelen een duizelingwekkende economische waarde van bijna 53 miljoen euro.

De douane onderschepte opvallend veel tassen in het afgelopen jaar: meer dan 15.000 stuks met een waarde van meer dan 8,5 miljoen euro. Het gaat om namaak-tassen van bekende modehuizen, zoals Louis Vuitton en Gucci. De douane onderschepte meer dan 700 horloges met een economische waarde van meer dan acht miljoen euro. Veel nep-Rolexen, maar ook vaak van andere grote merken zoals Patek Philippe en Breitling.

In het afgelopen jaar is het vaakst namaakspeelgoed ontdekt door de douane. Zo is er een grote partij knuffels van het merk Huggy Wuggy in beslag genomen en is er veel fake-LEGO aangetroffen Verder onderschepte de douane vooral namaakmedicijnen zoals nep-Viagra en nep-alcohol zoals wodka, whisky en champagne.

Bron: WNL

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0