Rhumaa geïnspireerd door zwerfafval

Voor de herfst/wintercollectie 2019 werkte Rhumaa dit jaar samen met Zuid-Afrikaanse printmaker & fotograaf Fernando Badiali. De collectie met de naam ‘Obsolete Trash’ is gebaseerd op een kunstwerk van de Zuid-Afrikaanse fotograaf. Badiali volgt afval dat vaak over het hoofd wordt gezien op prachtige locaties, zoals de polystyrene beker die in het water ligt uit het kunstwerk waar de nieuwe collectie van Rhumaa op gebaseerd is. Rhumaa wil met deze collectie de consument laten nadenken over de gezondheid van onze wateren en onze eigen verantwoordelijkheid hierin. De nieuwe herfst/wintercollectie bestaat dan ook volledig uit duurzame stoffen met onder andere prints die geïnspireerd zijn door de oceaan.

De verfijnde, minimalistische en tijdloze esthetiek waar Rhumaa om bekend staat, wordt in deze collectie gecombineerd met curved prints. Omdat ‘Obsolete Trash’ gaat over de verbinding tussen de mens en de oceanen, vertaalt zich dit ook in het gebruik van duurzame stoffen zoals lyocell, merino, biologisch katoen, cashmere, alpaca, wol en cupro mixen. Daarnaast wordt gerecycled polyester gebruikt voor de voeringen.

Fernando Badiali is een Zuid-Afrikaanse milieufotograaf die graag alledaagse dingen op een ongewone manier in beeld brengt. De afgelopen drie jaar heeft Badiali voornamelijk het afvalprobleem rond Cape Town gedocumenteerd. Hij wil met zijn kunstwerken mensen stimuleren een nieuw dialoog te starten rond het plastic probleem.

Rhumaa, opgericht in 2014 door Daniel Beernink, combineert duurzame fashion met persoonlijke verhalen van talentvolle kunstenaars uit Zuid-Afrika.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0