Riva del Garda Fair duikt in Latijns-Amerikaanse schoenenmarkt

Riva del Garda Fair duikt in Latijns-Amerikaanse schoenenmarkt

De Riva del Garda-beurs blijft wereldwijd actief via het project Expo Riva Schuh & Gardabags Around the World, met Brazilië als recente halte om internationale relaties te versterken.

Latijns-Amerika, met een BBP van $6,6 biljoen en een bevolking van 665 miljoen, vormt een enorme potentiële markt, met een verwachte groei van 2%-2,5% in het BBP over twee jaar. Ondanks deze groei blijft de afhankelijkheid van Azië dominant, met 85% van de schoenimport uit deze regio. Hieronder vind je enkele cijfers verzameld door Statista die de Latijns-Amerikaanse markt kenmerken:

  • In 2024 wordt de omzet in de Zuid-Amerikaanse schoenenmarkt geschat op USD 24,61 miljard.
  • Verwacht wordt dat de markt jaarlijks zal groeien met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 2,77% van 2024 tot 2028.
  • Textielschoeisel, het grootste segment van de markt, wordt verwacht in 2024 een marktomvang van $12,03 miljard te hebben.
  • De Verenigde Staten zijn de belangrijkste exportbestemming van het blok, met een omzet die naar verwachting in 2024 rond de USD 91,51 miljard zal liggen.
  • In 2024 suggereren prognoses dat 99% van de schoenenverkopen in Zuid-Amerika afkomstig zal zijn van niet-luxe merken.
  • Een uitzondering op deze trend is Brazilië, waar een bloeiende schoenenmarkt zich specifiek richt op hoogwaardige en modieuze schoenen.

Expo Riva Schuh & Gardabags, vertegenwoordigd door GianPaola Pedretti, speelde tijdens het bezoek een belangrijke rol op het Foro Latinoamericano de Calzado in Brazilië, waar het zijn rol als ‘toegangspoort’ tot de Europese markt benadrukte. Braziliaanse bedrijven, zoals Parò en Belli, werden bezocht, terwijl ontmoetingen met lokale bedrijven kansen boden voor samenwerking. De uitdagingen voor de Latijns-Amerikaanse markt, zoals de economische afhankelijkheid van de dollar in Ecuador en Argentinië’s inflatie, werden benadrukt door Priscila Linck.

Er zijn waardevolle contacten gelegd tijdens het bezoek, met betrokkenheid van verschillende Zuid-Amerikaanse spelers. Dit laat zien dat Expo Riva Schuh & Gardabags meer is dan alleen een handelsbeurs die twee keer per jaar bezoekers verwelkomt in Riva del Garda, zegt de organisatie van de beurs. “Het biedt een organisatorisch kader en diepgaande marktkennis die een onderscheidend voordeel bieden aan alle ondernemers die geavanceerde zakelijke projecten willen ontwikkelen en hun exportmogelijkheden willen uitbreiden.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0