Samenwerking Oger en Dress for Success

Stichting Dress for Success en OGER Corporate Fashion Statements (OCFS) bieden samen werkzoekenden support in moeilijke tijden van het coronavirus. Dress for Success ondersteunt in deze de gemeente Amsterdam en het UWV met als doel de doorstroom van WW-gerechtigden naar de bijstand te minimaliseren.

Positieve boost
Wie zelfverzekerd de arbeidsmarkt betreedt, maakt meer kans. Dit is nog relevanter nu er als gevolg van het coronavirus minder banen en juist meer werkzoekenden zijn. Daarom willen de gemeente Amsterdam en het UWV het zelfvertrouwen van werkzoekenden vergroten. “Wij hebben stichting Dress for Success ingezet om werkzoekenden te voorzien van passende kleding en gratis advies voor sollicitatiegesprekken,” vertelt Danielle Veljkovic, projectleider bij de gemeente Amsterdam. “Het doel: een goede eerste indruk maken tijdens sollicitatiegesprekken en hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.” Corina Koekenbier, manager Dress for Success: “Wij zorgen ervoor dat werkzoekenden meer zelfvertrouwen krijgen op het gebied van persoonlijke presentatie. De kledingadviseurs van deze wereldwijde non-profitorganisatie kleden deze mensen in een geschikte outfit voor de richting waarin men gaat solliciteren. Werkzoekenden groeien letterlijk een paar centimeter doordat ze de betere versie van zichzelf in de spiegel zien. Kleding doet mentaal iets met de mens; je houding verandert en het geeft je een positieve boost. Gemiddeld 70% van de klanten vindt na een bezoek aan Dress for Success daadwerkelijk werk.”

OGER doneert kleding
Een partij outfits van OGER Corporate Fashion Statements (OCFS), de bedrijfskledingtak van modezaak OGER, maakt het af. OCFS doneert €250.000 aan kleding aan Dress for Success. Patrick Lusink, Managing Director OCFS: “Onze voorgaande collecties en voorraad mogen nu plaats maken voor de nieuwe collecties. Daarom doneren we de kleding aan stichting Dress for Success zodat hun medewerkers werkzoekenden kunnen helpen die zelf niet de middelen hebben om passende kleding te kopen. Iedereen heeft het moeilijk in deze coronatijd. Wij ook. Maar juist in deze tijd moet je oog voor elkaar blijven hebben.“ De kleding wordt verdeeld over de vestigingen van Dress for Success. In Nederland zijn negen vestigingen: in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leiden en Eindhoven.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0