Schoenenkwartier Waalwijk krijgt interim-directeur

Schoenenkwartier Waalwijk krijgt interim-directeur

Per direct is mevrouw Mechtild van den Hombergh aangesteld als interim-directeur van Schoenenkwartier Waalwijk. Zij heeft bestuurservaring opgedaan bij maatschappelijke organisaties en semipublieke instellingen. Zij vervangt mevrouw Anouk van Heesch.

Het bestuur heeft besloten haar contract niet te verlengen in verband met de volgende fase van de ontwikkeling van het museum. Als directeur heeft zij een succesvolle bijdrage geleverd aan de start van Schoenenkwartier en het bestuur, medewerkers en vrijwilligers zijn erkentelijk voor haar inzet. Het Schoenenkwartier gaat een nieuwe fase in en moet het museum klaarmaken voor de lange termijn, de aansturing gaat veranderen. In plaats van een bestuur komt er een Raad van Toezicht die op afstand gaat besturen en deze raad is ook verantwoordelijk voor de aanstelling van een nieuwe directeur-bestuurder.

Door deze wijze van toezicht en aansturing is het Schoenenkwartier klaar voor een nieuwe fase in haar bestaan.

Het Schoenenkwartier verbindt het rijke verleden van de leder- en schoenindustrie aan de toekomst. Het is daarmee, naast een museum, ook een podium, werkplaats, studiecentrum en laboratorium. Voor meer informatie over het Schoenenkwartier: www.schoenenkwartier.nl

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0