Seidensticker gaat plastic-vrij

Seidensticker, de shirt- en overhemdenspecialist uit Bielefeld, Duitsland, begint het jaar met meer duurzaamheid en heeft ervoor gekozen om het gebruik van plastic te verminderen door het aanbieden van verpakkingsalternatieven zonder plastic. Als onderdeel van de interne duurzaamheidsstrategie van het bedrijf, zullen de herfst/winter 2020 collecties daarom geleverd worden zonder plastic verpakkingsmateriaal. Hiermee verwacht Seidensticker zo’n 30 ton plastic afval per jaar te besparen.

“We zien het als onze verantwoordelijkheid en als onderdeel van onze bedrijfsactiviteit om ons te committeren aan de laagst mogelijke impact op het milieu en ons in te zetten voor eerlijke arbeidsomstandigheden. Als onderdeel van onze duurzaamheidsstrategie en als lid van verschillende duurzaamheidsinitiatieven, willen we nog grotere stappen maken voor deze belangrijke thema’s om op deze manier bij te dragen aan het behoud van de huidige wereld en voor de toekomstige generaties”, zegt Gerd Oliver Seidensticker, managing partner van de Seidensticker Group.

Als lid van Partnership for Sustainable Textiles heeft de Seidensticker Group onlangs bijgedragen aan twee samenwerkingsverbanden. Deze initiatieven betreffen de handhaving van leefbaar loon in elk van de productielanden, evenals klachtenprocedures voor werknemers ter plaatse om sociaal onrecht te voorkomen. Daarnaast is Seidensticker sinds begin 2019 lid van het “Better Cotton Initiative”. Het doel van dit initiatief is om 100 procent merkproducten van duurzaam katoen te produceren. Dit geldt momenteel reeds voor ruim 20 procent van de collecties. Sinds september 2019 is het bedrijf ook GOTS-gecertificeerd, waarmee Seidensticker een voorbeeld stelt voor milieuvriendelijke, sociaal verantwoorde en eerlijke textielproductie.

Afbeelding van Matthew Gollop via Pixabay

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0