Shoeby worstelt met financiële problemen door corona

Shoeby worstelt met financiële problemen door corona

Shoeby bevindt zich in financiële problemen als gevolg van de coronapandemie en probeert een faillissement te voorkomen door een schuldsaneringsovereenkomst met zijn crediteuren aan te gaan. Het bedrijf, dat 240 winkels heeft en 1500 werknemers in dienst heeft, was tot voor kort relatief succesvol. De directeur en mede-eigenaar, Mitch van Deursen, heeft de financiële problemen bevestigd na eerdere berichten hierover in de media.

Shoeby is van mening dat het in de kern een gezond bedrijf is, maar dat de financiële problemen zijn ontstaan door de impact van de COVID-19-pandemie. Het moederbedrijf VDF tracht nu met behulp van de ‘WHOA-procedure’ van zijn oude schulden af te komen om zo het voortbestaan van de winkelketen te garanderen. Volgens de marketingmanager van Shoeby zal deze schuldsanering geen gevolgen hebben voor werknemers en het personeelsbestand, en klanten kunnen gewoon in de winkels blijven winkelen en online shoppen.

Shoeby werd opgericht in 1981 door John en Mieke van Deursen, en is uitgegroeid tot een familiebedrijf met 240 winkels en 1500 medewerkers. In 2011 verwierf investeringsmaatschappij Bencis een meerderheidsbelang in het bedrijf, maar de overname was geen succes, met grote verliezen en het faillissement van Lakeside, een ander merk onder de Van Deursen Retail Groep. Het familiebedrijf kocht de modeketen later weer terug en werd sinds 2017 geleid door de oprichterskinderen Mitch en Jill.

Opmerkelijk genoeg boekte Shoeby tot en met 2021 winst en groeide de omzet. In 2020 bedroeg de winst 1,4 miljoen euro en in 2021 meer dan 2 miljoen euro, met een omzetstijging van bijna 10 procent tot 87,4 miljoen euro. De schuldsanering is met name het gevolg van de impact van de lockdowns tijdens de coronapandemie, waardoor de verkoop en omzet sterk daalden, en van toenemende kosten, zoals energie, loon en transport.

Het bedrijf heeft aangegeven dat het zich wil blijven inzetten om toekomstbestendig te worden en vooruitstrevend te blijven, ondanks de huidige financiële uitdagingen.

Bron: RTL Z
Afbeelding ter illustratie

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0