Sissy-Boy laat miljoenenschuld na

Het schuldbedrag dat Sissy-Boy na zijn faillissement achter heeft gelaten, loopt op naar ruim € 18 miljoen. Uit het eerste faillissementsverslag blijkt dat de schuld bij kredietverstrekker ABN Amro neerkomt op zo’n € 5,2 miljoen. Naast dit bedrag heeft de fiscus een vordering van ruim € 1,2 miljoen bij de curatoren ingediend. Het verslag meldt verder dat er nog zo’n € 12,4 miljoen schuld uitstaat bij 250 schuldeisers. De uiteindelijke schuld valt naar verwachting nog hoger uit, omdat ook het UWV en eventuele andere preferente crediteuren hun vordering nog moeten indienen. Dat meldt RetailNews in een nieuwsbericht van 28 mei 2019.

Termeer Groep betaalde ruim € 3 miljoen voor de overname van Sissy-Boy. € 2 miljoen hiervan was voor de voorraad, de personeelskosten na de overdracht worden geschat op € 600.000. Op het moment van faillissement waren er 621 mensen in dienst van het bedrijf. De Belgische tak van Sissy-Boy werd door Termeer Groep voor een symbolisch bedrag van één euro overgenomen.

Sissy-Boy werd in april 2019 failliet verklaard en maakte vervolgens een doorstart door de verkoop aan Termeer Groep. Het modebedrijf liet toen weten zoveel mogelijk van 45 open te willen houden.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0