State of Art-oprichter Albert Westerman overleden

Albert Westerman, de oprichter van het modemerk State of Art, is op 75-jarige leeftijd overleden. Westerman werd op 5 juli 1943 geboren in Lichtenvoorde en was na zijn studie aan de Hogere Textielschool in Enschede werkzaam bij de Albert Westerman Bremodefabriek, het bedrijf van zijn vader en naamgenoot. Westerman nam in 1982 het bedrijf over en besloot in 1986 zijn eigen modemerk op te zetten; State of Art.

Westerman was tevens een fervent verzamelaar van Porsches en combineerde deze passie met zijn werk voor State of Art. Het casual herenmodemerk is samen met Westermans rechterhand Hans Kuijf uitgebouwd naar een complete collectie die gedistribueerd wordt in de Benelux, Scandinavië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Westerman was sinds enige tijd bezig met zijn opvolging. Zo is Martijn Mateman inmiddels benoemd tot Operationeel Directeur en is dochter Petra toegetreden als Gedelegeerd Commissaris. Zij geven samen met Hans Kuijf, Commercieel Directeur, leiding aan het bedrijf.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0