Stichting UPV Textiel: ruim 600 bedrijven aangemeld

Stichting UPV Textiel: ruim 600 bedrijven aangemeld

In totaal hebben 611 kleding- en textielbedrijven zich gemeld bij Stichting UPV Textiel als deelnemer van de collectieve aanpak om de sector te verduurzamen. Dat heeft de stichting aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gemeld. Het collectief representeert nu zo’n 66% van de markt. Gezamenlijk brengen de deelnemers dit jaar ruim 200 miljoen kilo kleding en textiel in Nederland in de handel. De totale markt in ons land beslaat rond 300 miljoen kilo.

Sinds 1 juli geldt UPV-wetgeving die leveranciers en importeurs van kleding en textiel verantwoordelijk maakt voor de inzameling, verwerking, recycling en het hergebruik van alle kleding die in Nederland in de handel wordt gebracht. INretail en MODINT hebben Stichting UPV Textiel opgericht om individuele ondernemingen te helpen bij hun wettelijke verplichtingen door deze collectief te organiseren.

Het ministerie heeft aangekondigd ondernemingen te gaan aanschrijven die zich nog niet hebben gemeld bij de stichting als deelnemer van de collectieve aanpak of zichzelf nog niet rechtstreeks bij het ministerie kenbaar hebben gemaakt.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0