Suitable neemt KING Essentials over

Suitable neemt KING Essentials over

Suitable is de nieuwe eigenaar van KING Essentials, een herenmerk dat bekend staat om zijn vele en warme kleuren. “Door deze overname is Suitable nog beter in staat om de moderne man te bedienen met hoogwaardige herenmode tegen een eerlijke prijs”, aldus Suitable.

Met de toevoeging van KING Essentials aan het merkenaanbod, heeft de klant bij Suitable nog meer keuze op het gebied van duurzame herenkleding, zegt Suitable. “De filosofie van dit op-en-top Amsterdamse merk sluit perfect aan bij onze kernwaarden bij Suitable”, legt oprichter en eigenaar Raoul van Dun uit. “Net als wij geloven ze dat kleding niet gebaseerd moet zijn op vluchtige modetrends, maar op kwaliteit en duurzaamheid. Hierdoor investeert de man in kleding die lang meegaat en belanden minder kledingstukken op de vuilstort.”

Over KING Essentials

Het merk KING is een Amsterdams herenmerk dat zich richt op het creëren van tijdloze kledingstukken die samengaan met elke garderobe. De collectie bestaat uit tien essentiële stijlen, allemaal in één perfecte fit en een veelvoud aan kleuren; the most essential men’s essentials. Elke stijl is geïnspireerd en vernoemd naar iconen uit het verleden. Zo heet de polo bijvoorbeeld The Rene, naar René Lacoste, en het T-shirt The Steve, naar Steve McQueen.

KING Essentials werd in 2021 opgericht en zocht na de lancering online een overnamepartij om op korte termijn door te groeien in een omnichannel omgeving, vertelt Van Dun. “In Suitable vond KING een kandidaat met de e-commerce capaciteit en fysieke winkels om hun unieke collectie beter aan de man te brengen.”

KING Essentials behoudt zijn eigen naam, branding, identiteit en klantenbestand.

Bron: Suitable

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0