Suitsupply schrijft rode cijfers ondanks omzetgroei

suitsupplyDe omzet van Suitsupply steeg in 2015 met bijna 39 procent tot 173,4 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarverslag dat het bedrijf vorige maand heeft gedeponeerd. Ondanks die stijging maakte de keten een verlies van ruim zes ton. Dat verlies komt vooral door de herfinanciering van het bedrijf.

De schulden zijn toegenomen van 29 naar 81 miljoen euro, voornamelijk bestaande uit bankleningen. Suitsupply moet daardoor meer rente betalen, waardoor de retailer onder de streep in het rood is beland. Eigenaar Fokke de Jong zei tegenover Quote dat het verlies toe te schrijven is aan de ‘fiscale optimalisatie en totaal niet relevant is om de prestaties van de onderneming op te beoordelen.’

Suitsupply groeit vooral hard in de Verenigde Staten. Daar kwam in 2015 de meeste omzet vandaan. De winkelomzet name er toe met 46 procent. Nederland is goed voor 52 miljoen euro, de Verenigde Staten voor 66 miljoen euro. De keten had eind vorig jaar 64 winkels. Voor dit jaar wordt een verdere groei van het winkelbestand verwacht.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0