SWOP-Box doet kleding recyclen

SwopboxWaarom kunnen lege flessen wel ingeleverd worden in de supermarkt en oude kleding niet in de kledingwinkel? Met dit idee ging René Broeders aan de slag. Het leidde tot de SWOP-Box. Het principe is gelijk aan de flessenautomaat in de supermarkt. De consument levert zijn oude kleding in en stopt deze in de SWOP-Box. De machine geeft een kortingsbon als beloning voor de bijdrage aan het milieu. De opbrengstwaarde van de oude kleding gaat naar het goede doel.

In het laatste kwartaal van vorig jaar werd in totaal 2180 kilogram aan kleding ingeleverd. Modewinkel Trendy Woman heeft ervoor gekozen alle opbrengsten van de ingezamelde kleding te doneren aan het goede doel. Binnenkort doet het bedrijf donaties aan drie lokale- en zeven landelijke goede doelen. Retailers kunnen zelf de hoogte van de beloning aan klanten en het eventueel doneren aan een goed doel zelf bepalen.

Ook andere retailers tonen interesse in de kledingrecycle-automaat. Binnenkort worden in Nederland vier en in Duitsland vijf SWOP-Boxen geplaatst.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0