The Fabric Connector bestrijdt verspilling in textielindustrie

The Fabric Connector bestrijdt verspilling in textielindustrie

The Fabric Connector, een nieuw platform gevestigd in Amsterdam, richt zich op het aanpakken van overproductie in de textielindustrie door zich te specialiseren in ‘dead stock fabric’. Dit verwijst naar ongebruikte of onverkochte stoffen die oorspronkelijk zijn geproduceerd voor kleding. Momenteel wordt de geschatte waarde van dergelijke overtollige stoffen op 1,24 miljard euro geschat.

Het platform heeft als doel ontwerpers in zowel de mode- als interieurwereld aan te moedigen om eerst naar bestaande stoffen te kijken voordat ze nieuwe ontwerpen maken. Door deze ontwerpers te verbinden met producenten die restpartijen hebben, hoopt The Fabric Connector verspilling te verminderen en de behoefte aan nieuwe productie te vertragen.

Oprichter Bas Slootman, afkomstig uit een textielgezin in Amsterdam, ontdekte tijdens zijn studie Business and Social Impact de aanzienlijke textielverspilling van achtergebleven stof. Hij besloot actie te ondernemen en betrok zijn vader, met een achtergrond in textielimport, bij zijn plannen.

Hoewel de beginfase van het platform enige uitdagingen kende, heeft The Fabric Connector momenteel een voorraad van 200.000 meter stof. Slootman benadrukt dat het platform stoffen voornamelijk uit Europa aanbiedt, zoals uit Italië, Portugal, Turkije en Bulgarije.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0