Uitstel van betaling voor McGregor Fashion Group

McGregorMcGregor Fashion Group verkeert sinds vrijdag 10 juni in surseance. Opmerkelijk omdat het bedrijf in december nog bekend maakte na jaren schuldenvrij te zijn en in te gaan zetten op groei in het buitenland en online.

In april droeg trad topman Jeroen Schothorst af. De Italiaan Armin Broger, die eerder werkte voor Espri, Diesel, Tommy Hilfiger Europe en Levi’s, nam zijn functie over. In een reactie aan Quote liet Schothorst vrijdag weten dat hij en zijn medeaandeelhouders niet de gevraagde of benodigde financiering konden opbrengen voor het plan van de nieuwe directie om de toekomst van de onderneming veilig te stellen.

Er werken zo’n 1.200 mensen bij de groep waartoe ook het merk Gaastra en Adam Menswear behoren. McGregor heeft 150 eigen winkels, waarvan ongeveer tachtig in de Benelux. De kleding is verder verkrijgbaar in 200 shop-in-shops en bij 3.000 multibrand stores. Alle winkels blijven vooralsnog gewoon open. De bewindvoerders onderzoeken alle opties voor het bedrijf, inclusief een verkoop als geheel of in delen.

Retaildeskundige Paul Moers zegt in het AD dat McGregor niet alleen last heeft gehad van de gehele malaise die de kledingbranche treft. Volgens hem heeft het merk ook nagelaten om te investeren in verjonging. “De doelgroep is verouderd; eerst was die tussen de 35 en 45, nu eerder 45 tot 60. Zonder aanwas van onderop red je het niet. De merken zijn wat suffig en oubollig geworden, ze hebben niet meer de schwung die ze ooit hadden”, aldus Moers.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0