United Repair Centre wil kledingreparaties vertienvoudigen 

United Repair Centre wil kledingreparaties vertienvoudigen 

Het United Repair Centre (URC) heeft aangekondigd dat ze hun aantal kledingreparaties per jaar willen vertienvoudigen. Om dit doel te bereiken, verhuizen ze naar een nieuw gebouw in Amsterdam-West en willen ze het aantal kledingreparaties vergroten van 20.000 naar 200.000 per jaar. 

Het United Repair Centre werd in 2022 opgericht in De Hallen in Amsterdam, met als missie om de negatieve impact van de textielindustrie te verminderen. Ze voeren hoogwaardige kledingreparaties uit voor aangesloten merken en hun klanten. Het URC is een samenwerking tussen het creatieve textielplatform Makers Unite, het outdoorkledingmerk Patagonia en recentelijk is ook sportmerk Decathlon toegetreden. 

Het URC streeft ernaar dat kledingmerken reparatie en hergebruik integreren in hun bedrijfs- en verdienmodel, zodat consumenten dit als aantrekkelijk alternatief voor het kopen van nieuwe kleding gaan zien. Op die manier kan de levensduur van kledingstukken worden verlengd en de CO2-voetafdruk worden verlaagd. Voor merken kan het implementeren van reparaties ook helpen om te voldoen aan de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV), die sinds dit jaar van kracht is.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0