Vertrouwen consumenten daalt nog steeds

Vertrouwen consumenten daalt nog steeds

De stemming onder consumenten was in augustus 2023 een fractie negatiever dan een maand eerder, meldt het CBS. Het oordeel over het economische klimaat verslechterde iets, terwijl de koopbereidheid onveranderd bleef.

Het consumentenvertrouwen in augustus ligt nog steeds ruimschoots onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar. Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit en in september en oktober 2022 de laagste stand ooit. Het CBS meet het consumentenvertrouwen elke maand sinds april 1986.

Consumenten iets pessimistischer over economisch klimaat

Consumenten waren in augustus pessimistischer over de economie dan in juli. Het oordeel van consumenten over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden was wat negatiever, terwijl het oordeel over de economische situatie in de komende twaalf maanden even negatief bleef.

Koopbereidheid onveranderd negatief

Net als in de twee voorgaande maanden kwam de koopbereidheid in augustus lager uit Het oordeel over de financiële situatie in de afgelopen twaalf maanden was een fractie minder negatief dan in juli, terwijl het oordeel over de financiële situatie in de komende twaalf maanden hetzelfde bleef. De tijd voor het doen van grote aankopen vonden consumenten ongunstiger dan in juli.

Bron: CBS

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0