Voorbeschouwing GDS

Spannende collecties, trendinformatie, het Festival voor Schoenen en Accessoires en frisse impulsen in overvloed, dat is wat GDS tijdens de volgende editie biedt, aldus de beursorganisatie. Tijdens deze editie, die plaatsvindt van 29 tot en met 31 juli 2015 in Düsseldorf, kunnen bezoekers wederom terecht in de verschillende ‘GDS Lifestyle Worlds’. In het STUDIO-gedeelte kunnen zij nieuwe collecties uit het hoogsegment verwachten, zoals Iceberg uit Italië, Mer du Sud uit Spanje en Intramontabile uit Duitsland. APICCAPS presenteert ook dit jaar een selectie van jonge, veelbelovende ontwerpers uit Portugal als onderdeel van haar ‘Portugese Young Talents’-programma. Na het debuut in februari 2015 zal er daarnaast een ‘comeback’ zijn van de 20 internationale ‘Design Trendsetters’. Dit keer zullen zij de nieuwe 2016-zomercollecties tonen. Het POP UP-gedeelte heeft een nieuw thuis gevonden in Hal 10. Ook de catwalk zal zich in deze hal bevinden. Na een ode aan Parijs te hebben gebracht, staat dit gedeelte nu in het teken van Londen.

De ‘Concept Area’ in het HIGHSTREET-gedeelte in Hal 5 zal worden uitgebreid. Hier zullen voor de eerste keer het Italiaanse tassenlabel Aurora Prestige en de herenschoenenfabrikant I Maschi Gold worden gepresenteerd. Ook zullen Poolse ontwerpers hier hun collecties laten zien. Deze ontwerpers werden geselecteerd in samenwerking met de modebeurs HUSH Warschau, die jonge ontwerpers uit Polen promoot. De HIGHSTREET-line-up zal dit jaar ook de Duitse firma Brax en de Nederlandse schoenfabrikant Van Lier bevatten. In het Kids-gedeelte in Hal 4 zijn ook enkele toevoegingen te noemen: Lurchi zal hier voor de eerste keer worden getoond en Lamborghini presenteert voor het eerst haar kindercollectie op de GDS. Andere exposanten die voor het eerst op GDS aanwezig zullen zijn, zijn Balducci uit Italië, Red Rag Develab uit Nederland en KEA uit Brazilië.

Trends
De Highlight Route die door de ‘GDS Lifestyle Worlds’ loopt, is tevens een podium voor speciale producten en events. De catwalk in Hal 10 zal modeshows hosten en dienen als een podium voor innovaties van individuele merken. De ‘Trend Spots’ in Hal 5 zijn gegroepeerd in een apart gedeelte dat belangrijke informatie betreft de seizoentrends voor voorjaar/zomer 2016 biedt. Het ‘Forum Touch’ is een contactpunt voor bezoekers, waar zij innovaties en materialen kunnen zien en voelen.

Net als tijdens eerdere edities zullen er tijdens de komende GDS activiteiten zijn voor modebloggers, zoals het FashionBloggerCafé en de Blogger-Runway-Show. Daarnaast wordt voor de tweede keer het OUT OF THE BOX-festival georganiseerd. Het festival voor Schoenen en Accessoires vindt plaats op vrijdag 31 juli 2015 op verschillende locaties in het stadscentrum van Düsseldorf.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0