WE Fashion lanceert speciaal recycle programma

Na een eerdere succesvolle samenwerking in 2018 slaan WE en ReShare wederom de handen in. WE lanceert als onderdeel van haar duurzaamheidsmissie ‘WE CARE’ een internationaal Recycle Programma in samenwerking met Leger des Heils ReShare. Klanten kunnen vanaf heden gedragen WE kleding een tweede leven geven door het in te leveren in een WE store. De ingezamelde kleding wordt gedoneerd aan ReShare, waar het een tweede leven krijgt. Naast meer awareness voor het stimuleren van een circulaire fashion industrie, draagt het Recycle Programma bij aan de financiering van het hulpaanbod van het Leger des Heils.

Onder de noemer ‘WE CARE’ deelt WE Fashion haar duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025, onderverdeeld in vier pijlers: Improving the supply chain, Making better products, Improving our way of working en Giving back to society. Een belangrijke doelstelling van de retailer is het gebruik van 100% duurzaam katoen in 2021. Ook het gebruik van enkel diervriendelijk materiaal en de reductie van afval zijn onderdeel van het WE CARE programma.

“Ons uiteindelijke doel is mode verduurzamen door met stakeholders de juiste balans te vinden tussen mens, milieu en economisch belang. WE draagt haar verantwoordelijkheid en wij vinden dat iedereen erop moet kunnen vertrouwen dat wij producten maken met respect voor mens en milieu. Nu en in de toekomst”, aldus Joris Aperghis, CEO van WE Fashion Europe.

Improving our way of working betekent voor WE Fashion onder andere de reductie van restafval en het gebruik van groene energie. WE werkt al jaren aan het verminderen van productafval door inzameling en recycling van afgedankte kleding te stimuleren en te faciliteren. Sinds 2007 is Sam’s Kledingactie een vaste partner van WE voor het recyclen en laten verwerken van productafval, waardoor inmiddels 98% van het restafval wordt hergebruikt. Sinds kort sieren er ook zonnepanelen op het dak van het distributiecentrum van WE Fashion, wat bijdraagt aan de Co2 reductie.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0